24.7 C
București
luni, 15 iulie 2024 - 8:41
No menu items!

Ce decizie a luat ASF în privința City Insurance. Președintele Nicu Marcu și-a propus stoparea neregulilor din piața asigurărilor

spot_img

Măsuri dure împotriva City Insurance, luate de ASF în cadrul Consiliului care a avut loc pe 16 septembrie. Până anul trecut, vechea conducere nu a amendat niciodată serios această societate. Nicu Marcu, actualul președinte ASF, a detaliat pentru DCNews ce și-a propus – aplicarea fermă a legii și stoparea neregulilor din piața asigurărilor.

Conform DCNews, pe 16 septembrie 2021, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis respingerea planului de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare, retragerea autorizației de funcționare, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA.

Cu privire la decizia de retragere a autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a făcut câteva declarații pentru DCNews.

„Din prima zi a mandatului meu de Președinte al Autorității, mi-am propus aplicarea fermă a legii și stoparea neregulilor din piața asigurărilor și vă asigur că efortul meu va continua. Toate deciziile au la bază ample investigații de specialitate, dovezi concrete și sprijinul instituțiilor de aplicare a legii din România, precum și din alte state”, a precizat Nicu Marcu.

E. Stan