3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:28
No menu items!

Ce cuprinde lista ultimelor dorințe a unei fetițe de șase ani, înainte de a orbi

spot_img

 Molly Bent1

O fețiță de doar șase anișori, diagnosticată cu o maladie genetică a ochilor pentru care medicii nu au găsit încă niciun tratament, a întocmit o listă cu ultimele lucruri pe care vrea să le vadă înainte de a orbi, scrie independent.co.uk.

Molly Bent, din Manchester, suferă de o afecțiune gravă, numită Retinitis Pigmentosa, iar în scurt timp își va pierde complet vederea. Diagnosticată acum un an de zile, boala nu poate fi ținută sub control.

Părinții ei, Eve și Chris Bent au observat că Molly sface eforturi mari să citescă sau să se uite la televizor, așa că au dus-o la un control.

„Deși fratele meu suferă de această boală și mai mulți unchi, nu am crezut niciodată că Molly o va moșteni, deoarece mereu ni s-a spus că doar băieții pot avea așa ceva”, le-a spus Eve celor de la The Telegraph.

Deoarece boala evoluează rapid, părinții au luat o hotărârea de a o plimba pe fetiță în cât mai multe locuri din lume, pentru a rămâne cu amintiri frumoase, pe care să nu le uite atunci când va orbi complet.

„Vrem să o ajutăm să își creeze amintiri magice, pe cât putem. Molly are o listă lungă cât brațul ei, cu lucruri pe care vrea să le vadă. Ea vrea să viziteze Londra, Australia și Egiptul, pentru a vedea piramidele. Știu că nu vom fi capabili să ne permitem jumătate din aceste vizite, dar vom încerca”, a mai spus mama pentru The Independent.

Molly Bent

Pentru cei care vor ca fetița să își împlinească ultimele dorințe înainte de orbire, familia a înființat o fundație și au reușit să strângă peste 45000 de lire sterline.

Cuplul mai are doi copii, Charlotte, în vârstă de 5 ani și Samuel, de 2 ani, care sunt perfect sănătoși, însă, ținând cont de faptul că boala este ereditară, ei sunt testați la fiecare trei luni pentru a depista cele mai mici semne de degenerare a vederii.

C.A.