16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:44

Ce contracte cu CNADNR au firmele „călcate” de DNA

spot_img

Șapte firme care au fost, vineri, pe lista neagră a procurorilor anticorupție au contracte de întreținere a autoutilajelor cu direcțiile de drumuri județene

Ministerul Transporturilor_Palat CFR

Procurorii DNA au „sigilat” etajul 7 din Ministerul Transporturilor și au cerut șefilor responsabili de întreținerea drumurilor și autostrăzilor toate contractele parafate de CNADNR, prin direcțiile regionale de drumuri, cu firmele SC Eurospeed SRL, SC Ro-Maryo SRL, SC Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig For Serv SRL, SC Olflav Impex SRL.

Procurorii au cerut contractele pentru întreținere parafate de anumite DRDP-uri cu firmele de construcții sau de transport. Procurorii au cerut mai multe documente din birourile Direcției Întreținere Drumuri și Autostrăzi din cadrul CNADNR.

surse din CNADNR

Firma Eurospeed, din județul Suceava, se află în capul listei procurorilor DNA. Dan Pavăl, administratorul firmei Eurospeed, a parafat, în primăvara acestui an, cel mai recent contract cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Eurospeed încasează peste 850.000 de euro, în baza unui contract cu DRDP Iași, pentru achiziția de piese de schimb și servicii de reparare a autoutilajelor. De asemenea, în 2012 și 2013, Euroespeed a câștigat încă aproximativ 800.000 de euro pentru întreținerea utilajelor aflate în parcul auto al DRDP Iași.

Firma Ram Europe Romania în asociere cu TMS România, firma Vioricăi Dobriţoiu, soţia fostului ministru Corneliu Dobrițoiu, a derulat mai multe contracte, în valoare de câteva milioane de euro, pentru piese de schimb și întreținere.

Tig For Serv, din județul Dolj, în asociere cu firma Vioricăi Dobriţoiu, a semnat contracte cu DRDP Iaşi pentru piese de schimb.

Olflav Impex, aparţinând lui Lucian Dascălu, unul dintre oamenii de casă ai fostului ministru al transporturilor, Radu Berceanu, a câştigat contracte în asociere cu firma soţiei lui Corneliu Dobriţoiu.

Firmele Manolo și Ro-Maryo Travel au câștigat mai multe contracte de întreținere a autoutilajelor din parcurile auto ale DRDP Cluj și Iași.

Patronul firmei Ro-Maryo Travel, Marius Pătrașcu, este cumătru cu Marius Ostaficiuc, director la DRDP Iași și consilier local PSD.

Rodna Trans, administrată de Nicolae Cherecheș și Gheorghe Cherecheș, a derulat un contract pentru achiziția și montatul unor stații de preparare a soluției de clorură de calciu, soluție folosită iarna, la operațiunile de deszăpezire.