11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:19

Ce conţine RAPORTUL anchetatorilor în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc

spot_img

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a prezentat, duminică, concluziile raportului legat de modul în care au intervenit salvatorii

paramedici-SMURD

Procedurile de salvare ale femeii care a căzut în gol, vineri, de pe o clădire de pe Calea Victoriei, după aproximativ 35 de ore de negocieri, au fost respectate, dar victima nu a cooperat, contactul verbal cu victima fiind imposibil, arată raportul privind intervenția din zilele 21-22 mai.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a prezentat, duminică, raportul a precizat că folosirea pernei pneumatice, aduse de la ISU Argeș, a fost o soluție excepțională, care “nu însemna că i-ar fi salvat viața”.

Noi folosim toate mijloacele posibile, nimeni nu poate fi sigur. Clădirea are 30 de metri, peste nivelul autorizat oficial prin cartea tehnică a pernei, 25 de metri. Perna pneumatică a fost o soluție excepțională. Perna e folosită doar pentru persoanele cooperante care pot fi instruite.

Raed Arafat
secretar de stat MAI

Potrivit secretarului de stat, apelul către 112 a fost primit pe 21 mai la ora 7.21, iar femeia de 53 de ani a stat pe marginea acoperișului balconului de la ultimul etaj al imobilului, la o înălțime de aproximativ 30 de metri, până pe 22 mai ora 18.40.

“Negociatorii vorbeau unidirecțional cu victima încercând să o convingă să renunțe. A fost organizată cooperarea între o echipă de 7 polițiști negociatori și forțele IGSU de la fața locului. (…)Victima s-a lovit de un balcon și a căzut pe calea de acces betonată dintre imobilul de locuit și Biserica Albă”, a relatat Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a afirmat că a fost balizată zona, accesul fiind permis doar locatarilor din bloc și persoanelor autorizate.

A fost monitorizată permanent starea victimei. A fost acolo o echipă de alpiniști de intervenție de la pompieri, la ultimul nivel al imobilului, dar în afara câmpului vizual al victimei. Au fost contactate persoanele cunoscute ale victimei, prin ele s-a încercat să se stabilească un contact cu victima, și medicul curant de la Spitalul Obregia. (…)Misiunile de salvare nu întotdeauna reușesc, uneori eșuează. Când reușesc, felicităm salvatorii, când eșuează, le mulțumim că au încercat. Acest eșec nu necesită o măsură împotriva cuiva. Nu întotdeauna eșecul intervenției înseamnă că trebuie să existe un vinovat și cineva pedepsit.

Raed Arafat
secretar de stat MAI

Raportul relevă că de la începutul anului au fost 6 cazuri de tentativă de suicid, iar după cazul femeii, începând de vineri seara și până în prezent, alte 7 cazuri.

R.D.