0.6 C
București
joi, 30 martie 2023 - 5:56
No menu items!

Ce caută pe scena Sălii Palatului Becali, Mizil, Oprea şi Sturzu

spot_img

USL îi prezintă public, la Sala Palatului, pe cei care vor să fie aleşi de bucureşteni pe listele Uniunii la alegerile parlamentare din 9 decembrie, printre ”vedete” fiind finanţatorul Stelei, Gigi Becali, sau ”trădătorul|” UNPR, Gabriel Oprea.

La evenimentul de la Sala Palatului sunt aşteptaţi 5.000 de oameni, dorindu-se astfel ca manifestarea de pe Naţional Arena să fie reeditată la o scară mai mică. Pentru funcţiile de deputat şi senator se vor întrece pe 9 decembrie 40 de candidaţi ai USL, majoritatea fiind deja lansaţi zilele trecute pe la diverse hoteluri din Capitală, în cadre festive, unii cu ”binecuvântarea” primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă.

Becali s-a lansat de unul singur

Mai ”cu moţ”, Gigi Becali s-a lansat de unul singur, la începutul săptămânii, într-un restaurant din Capitală, chiar în timp ce mai-marii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu susţineau o conferinţă de presă. În stilul care-l caracterizează, Gigi Becali, care candidează într-un colegiul din sectorul 6 al Capitalei, nu s-a abţinut să fluture în faţa camerelor de luat vederi „breloacele” şi a anunţat că, după ce va deveni parlamentar, va fi ”prea puternic” ca să-l schimbe cineva. Gigi nu s-a dat în lături să se dea grozav faţă de şefii săi de Uniune, afirmând că ”nu o să fie vreunul mai drept ca el în Parlament”. „Credeţi că va fi un alt deputat mai demn și mai drept ca mine în Parlament? Antonescu şi Ponta nu sunt mai demni şi mai bărbaţi decât mine”, a declarat Gigi Becali, care a mai dorit să precizeze că nu va da bani USL-ului, dar nici că-i va cumpăra pe alegători cu sarmale şi salam.

Oana Mizil revine în forţă

Pe listă se mai află miniştri din cabinetul Ponta şi parlamentari, nelipsind din sectorul 5 Oana Mizil, logodnica edilului-şef  Marian Vanghelie. Oana Mizil a demisionat din acest partid în luna martie 2012, după ce conducerea partidului a decis înlocuirea ei din fruntea filialei Călăraşi. Tot în sectorul lui Vanghelie mai candidează, pentru un mandat de senator, fostul rector al UMF, Florian Popa, care a fost acuzat de incompatibilitate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate pentru că a ocupat două funcţii publice în acelaşi timp. Mandatul prof. dr. Florian Popa în Parlamentul României a fost validat prin hotărârea Camerei Deputatilor, nr. 40/19.12.2008. Începând cu anul 2004, medicul chirurg exercita funcţia de rector şi ordonator principal de credite al UMF Bucureşti. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, în februarie 2011, că Florian Popa nu poate fi declarat incompatibil întrucât în momentul în care a fost ales legislaţia nu interzicea cumulul de funcţii. Miniştrii care vor candida la parlamentare sunt cel al Educaţiei, Ecaterina Andronescu (PSD), ministrul de Externe, Titus Corlăţean(PSD) şi cel al Apărării, Corneliu Dobriţoiu (PNL). USL-iştii îi mai propun pe listă pe istoricii Vlad Nistor şi Dinu Giurescu, care candidează pentru mandate de deputaţi. Tot deputat vrea să devină şi cântăreţul Mihai Sturzu, membru al formaţiei HI-Q.  (C.C.)