Ce bolizi de lux și-au cumpărat românii anul acesta

Ferrari sau Lamborghini sunt doar două exemple

ferrari_lamborghini

Mulți români și-au cumpărat, în acest an, bolizi de lux, precum Ferrari, Lancia, Lamborghini sau McLaren. Multe dintre mașini au fost înmatriculate în luna iulie, după cum reiese dintr-o statistică întocmită de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Potrivit documentului, în cursul lunii iulie a fost înmatriculat un Ferrari nou, în timp ce, la nivelul primelor șapte luni din 2015, numărul acestora a ajuns la patru, în scădere cu 20% față de aceeași perioadă din anul anterior. La categoria mașinilor second-hand, doar două autovehicule marca Ferrari au fost înmatriculate în iulie, din totalul de șase înregistrate de la începutul anului.

Datele DRPCIV arată că, în iulie, au fost înmatriculate 23 de mașini marca Lancia, dintre care una singură a fost nouă. În același timp, în primele șapte luni ale anului au fost raportate 152 de înregistrări, dintre care numai două sunt încadrate la categoria autoturisme noi.

Doi bolizi Lamborghini au intrat în posesia unor români, în luna iulie, iar de la începutul anului, au fost patru înmatriculări, fiind o creștere cu 33,33% față de intervalul similar din 2014.

În privința mărcilor rare, un român a înmatriculat, în luna iulie un autovehicul marca McLaren.

Conform DRPCIV, numărul înmatriculărilor de autovehicule noi a crescut, în iulie, cu 14,72% până la 12.253 de unități, comparativ cu aceeași lună din anul precedent. Din totalul de vehicule noi înmatriculate, 9.253 de unități au fost reprezentate de autoturisme, în creștere cu 10,58% față de luna corespunzătoare din 2014, când erau consemnate 8.368 de unități.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU