15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 0:53

Ce avertisment îi dă premierul Cîțu primarului general Nicușor Dan

Florin Cîțu a anunțat, marți, că nu va aproba bani de la bugetul de stat pentru a plăti datoriile Capitalei, pentru a susține intrarea în incapacitate de plată. Asta după ce nu s-a ajuns la un consens în privința bugetului Capitalei pentru 2021, care este și acum este blocat pentru nu a fost votat.

”Am avut discuții și cu primarul general. Știu situația de la București, am lucrat și anul trecut pentru a rezolva o serie de probleme, am lucrat și anul acesta la buget. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti. Mesajul meu este clar: nu vom susține de la bugetul de stat o amânare a plăților și intrarea în incapacitate de plată ulterior. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă veniturile de 7 miliarde de lei prevăzute în actualul proiect de buget sunt realiste, premierul a spus că acest lucru trebuie explicat de către iniţiatori.

“Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu această explicaţie. Veniturile – înainte de a avea o execuţie bugetară – ele par câteodată supraestimate sau subestimate. Vom vedea care va fi execuţia bugetară. Până acum, execuţia bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat anul acesta. Deci până acum arată venituri mai mari”, a spus prim-ministrul.

Săptămâna trecută, proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. S-au înregistrat 17 voturi “pentru”, 22 “împotrivă” şi 14 abţineri.