18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 19:34

Ce averi au membrii Consiliului de Administrație al Companiei Aeroporturi București

spot_img

Noul consiliu de administrație a fost aprobat la sfârșitul lunii martie a acestui an de AGA companiei

Aeroport Otopeni

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) are un nou consiliu de administrație, din care face parte Sorin Paul Stoicescu, Mirică Dimitrescu, Geanina Cristina Pușcașu, Cosmin Cătălin Peșteșan și Adrian Cighi. 

Geanina Cristina Puşcaşu, unul din noii administratori de la Compania Aeroporturi București, a încasat în 2014 peste 2.700 de euro/lună, în calitate de consilier de stat și de membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Cel mai mare venit încasat în 2014 este cel al președintelui Consiliului de Administrație al CNAB, Sorin Stoicescu, care, în calitate de director în cadrul ROMATSA, a încasat aproximativ 154.000 de lei. Pe lângă salariul de director în cadrul ROMATSA, Sorin Stoicescu este și pensionar militar, anul trecut încasând circa 33.000 de lei. Soția acestuia, șef al unui centru de plasament, a încasat un venit de 15.684 de lei. În declarația de avere depusă la începutul lunii aprilie, Sorin Stoicescu a declarat că deține împreună cu soția un teren, de circa 1.200 mp în comuna Gruia (Ilfov), un apartament în București, trei autoturisme, circa 80.000 de lei în cinci conturi curente și aproximativ 1.000 de euro.

Pe locul locul doi din punct de vedere al veniturilor se află consilierul de stat Geanina Cristina Pușcașu. Anul trecut, ea a semnat două state de plată, la Guvern și la Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, de unde a încasat, în total, peste 146.659 de lei, respectiv 12.221 de lei/lună. Consilierul de stat deține un cont și două depozite bancare unde a strâns circa 13.000 de lei și 4.613 euro. Înainte de a fi numită consilier de stat, Geanina Cristina Puşcaşu a fost unul dintre asistenţii de la Bruxelles ai europarlamentarului Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta.

Mirică Dimitrescu, proprietarul firmei Medallion Air, ocupă locul trei din punct de vedere al veniturilor. În declarația de avere depusă la Compania Națională Aeroporturi București, Mirică Dimitrescu a precizat că anul trecut a încasat 128.000 de lei, iar soția acestuia 34.000 de lei. Nu deține conturi sau depozite bancare, dar este proprietarul unui teren, în suprafață de 1.200 mp, în comuna Snagov.

Cosmin-Cătălin Peșteșan, angajat la Ministerul Transporturilor, a declarat venitul din anul 2013, când a încasat puțin peste 30.000 de lei, de la Direcția Transport Aerian, iar soția acestuia, în calitate de angajat al unei firme private, a înregistrat un venit de 55.012 de lei. Cosmin-Cătălin Peșteșan, împreună cu soția, sunt proprietarii unui apartament și are deschis un cont unde a depus 5.000 de euro.

Al cincilea membru al CA-ului Companiei Naționale Aeroporturi București, Adrian Cighi, lucrează la Franklin Templeton România, deține două apartamente, în 2013 a deschis un depozit cu o valoare la zi de 35.000 de lei, iar din anul 2012 a investit 4.500 de dolari într-un fond de investiții.

Ștefan Etveș