28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:19
No menu items!

VIDEO/Ce au găsit procurorii în casa lui Igor Dodon. Cumnatul fostului președinte al Moldovei, surprins încercând să mănânce probe

spot_img

Aproximativ jumătate de milion de lei și zeci de mii de euro ar fi fost găsiți de procurori în cadrul acțiunilor de urmărire penală care se desfășoară în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite Deschide.md, care citează surse apropiate de anchetă. Potrivit presei de la Chișinău, în momentul în care procurorii au intrat în casă, cumnatul lui Igor Dodon încerca să mănânce probele (o recipisă) în momentul în care procurorii au intrat în casă. Din această adeverință ar fi reieșit că Dodon ar fi beneficiar al bazei de odihnă „Sadovo” de la Sadova. Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți pentru 72 de ore, au anunțat procurorii de la Chișinău. 

Procurorii au depistat mai multe obiecte de preț și sume mari de bani.

La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zeci de mii de lei, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10 mii de euro cu inscripția „Pentru PSRM”. Tot acolo, organele au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25.000 de euro ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

Totodată, procurorii au descoperit și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, suspectat de îmbogățire ilicită și stabilit în România.

În cadrul perchezițiilor în apartamentul cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu, procurorii anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de euro.

Marți după-amiază, procurorii anticorupție din Moldova au anunțat că Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, alături de altă persoană, pe motiv că exista riscul distrugerii de probe. Procurorii au anunțat că unul dintre cei percheziționați marți a încercat să înghită o probă pentru a o distruge – e vorba despre o chitanță.

Televiziunile din Moldova au publicat imaginile cu Igor Dodon scos din propria curte de mascați, pentru a fi dus la audieri.

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii moldovene a spus că la percheziții au fost găsite sume de peste 600.000 de lei și peste 17.000 euro. ”Au fost dispuse măsuri de reținere pentru 72 de ore pentru că există riscul de comitere a probelor”, a mai spus oficialul moldovean.

Anchetatorii urmează să stabilească proveniența banilor.

Raluca Dan