14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:03

Ce au discutat Iohannis și Ponta la Cotroceni

spot_img

La întâlnirea de lucru dintre președinte și premier au fost prezenți și miniştrii Duşa, Vâlcov şi Teodorovici

ponta-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au avut, joi, la ora 11.00, o întâlnire “de lucru”, la Palatul Cotroceni, pe teme privind situaţia execuţiei bugetare pentru 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Apărare în 2015 şi perspectivele pentru următorii doi ani.

Administraţia Prezidenţială a transmis, într-un comunicat că, la întâlnirea preşedintelui cu premierul au participat şi miniştrii Mircea Duşa, Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici, discuţia înscriindu-se în seria demersurilor instituţionale în sfera securităţii naţionale.

Potrivit comunicatului de presă, la întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu prim-ministrul Victor Ponta au mai participat ministrul apărării, Mircea Duşa, ministrul finanțelor, Darius Vâlcov și ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, precum şi consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, George Scutaru şi Cosmin Marinescu.

Temele principalele de discuţie au fost situaţia execuţiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Apărare în 2015 şi perspectivele pentru următorii doi ani, precum şi stadiul demersurilor întreprinse de Guvern pe lângă partenerii externi în vederea majorării deficitului bugetar, astfel încât anul acesta să se facă o eventuală alocare suplimentară de 0,3% din PIB pentru finanţarea cheltuielilor militare.

Această discuţie se înscrie în seria demersurilor instituţionale în sfera securităţii naţionale în conformitate cu atribuţiile constituţionale ale Preşedintelui României.

Administrația Prezidențială
comunicat de presă

“Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au fost stadiul atragerii de fonduri europene, precum şi modalităţile de îmbunătăţire a absorbţiei acestor fonduri”, se mai menţionează în comunicatul de presă.