11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 21:58

Ce achiziții face Parlamentul României

spot_img

Anunțurile de intenție privind achizițiile au fost publicate pe site-urile Senatului și Camerei Deputaților

palatul parlamentului

Senatul cumpără furnituri de birou, aspiratoare profesionale, becuri, automate de cafea şi un sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, iar Camera Deputaţilor achiziționează hârtie igienică, prosoape de hârtie, dar şi servicii de furnizare a energiei electrice la joasă tensiune, potrivit anunțurilor de intenție postate pe site-urile celor două instituții.

Astfel, Senatul cumpără furnituri de birou, 200 de cutii de agrafe de birou, 50 de ascuţitori, 8.000 de mape, 1.600 de dosare, 50 de gume de şters, dar şi 10.000 de plicuri pentru casierie. Mapele sunt destinate şedinţelor Biroului Permanent şi trebuie să aibă înscris negru pe copertă cu stema Senatului – Parlamentul României.

În plus, Senatul mai achiziţionează 1.650 de becuri, 15 aspiratoare profesionale, dar şi automate de cafea. Reprezentanții instituţiei vor şi verificarea instalaţiilor de climatizare din mai multe săli, printre care sala de plen şi cabinetul preşedintelui Senatului.

Alte achiziţii ale Senatului constau în produse de întreţinere: silicon pentru etanşarea geamurilor la ferestre şi uşi, butelii de gaz pentru lampa de instalaţii, electrozi de sudură, dar şi un sistem de detecţie, alarmare şi stingere în caz de incendiu.

În schimb, Camera Deputaţilor achiziţionează hârtie igienică şi prosoape de hârtie în valoare de 172.818,39 de lei. Forul legislativ mai cumpără şi un contract de energie electrică la joasă tensiune pentru imobilul Palatul Parlamentului şi parcajul subteran, în valoare de 5.000.000 lei, valabil pentru 12 luni.

R.D.