15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 1:18

Ce abateri a constatat Comisia Juridică a Senatului în cazul Dianei Șoșoacă

spot_img

Comisia juridică a Senatului a constatat abateri de la deontologia parlamentară în cazul senatoarei Diana Şoşoacă.

“Comisia juridică a constatat cu majoritate de voturi că faptele reclamate în cuprinsul sesizării de către grupul PNL se subscriu conţinutului a trei abateri de la deontologia parlamentară care sunt identificate în Regulamentul Senatului, în Codul de conduită al parlamentarilor, precum şi în Legea Statutului deputaţilor şi senatorilor”, a afirmat Iulia Scântei, președintele Comisie Juridice.

Comisia va înainta Biroului permanent raportul cu constatările abaterilor, urmând ca Biroul permanent să decidă ce sancţiune va fi aplicată senatoarei Diana Șoșoacă.

Președintele Comisiei Juridice a mai afirmat că în cazul unei trecidive, sau dacă lucrurile “vor escalada” şi vor fi înregistrate noi comportamente care nu se subscriu conduitei unui senator, va fi luată o decizie de către reprezentanţii Coaliţiei şi de către Comisia pentru regulament.

Pe 13 aprilie, Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, după ce senatoarea, care primise avertisment că poartă o mască neconformă, a intrat în sală de două ori, în pofida acestui avertisment. Ea şi-a manifestat îndelung nemulţumirea atât în comisie, cât şi la uşa sălii de şedinţă vizavi de obligaţia de a purta o mască “care nu o apără de virus”.

Emanuel Stan