28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 20:33
No menu items!

Ce a spus colegul de promoție al lui Ponta și Șova, Robert Cazanciuc, despre ancheta DNA

spot_img

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, fost coleg la Facultatea de Drept atât cu Victor Ponta, cât și cu Dan Șova, spune că premierul s-a prezentat la DNA „ca orice alt cetățean”

ponta_cazanciuc_SZ

Prezent la alegerile Baroului București, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a declarat că a fost surprins de acuzaţiile aduse şefului Executivului, el adăugând, însă, că Victor Ponta nu ar trebui să îşi prezinte demisia. Mai ales că „s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca oricare alt cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege”, a mai spus ministrul Justiţiei, fost coleg la Facultatea de Drept, în aceeași promoție, cu Victor Ponta, Dan Șova, dar și cu procurorul general al României, Tiberiu Nițu.

Întrebat dacă premierul ar trebui să demisioneze, ministrul Justiţiei a răspuns: „Nu, categoric, nu”.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, între 2007 și 2008. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru începerea urmăririi penale pe numele premierului, pentru conflict de interese.