joi, 25 februarie 2021 - 6:40

Ce a răspuns Ludovic Orban când a fost întrebat dacă mai candidează la șefia PNL

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a evitat să răspundă deschis dacă mai candidează sau nu la congresul partidului, care va avea loc în această toamnă.

Scandalurile la adresa lui Ludovic Orban s-au ținut lanț în ultima vreme, mai mulți lideri contestându-i capacitatea de a conduce partidul, după eșecurile de la alegeri. Cel mai vehement critic a fost Rareș Bogdan, care a afirmat că fostului premier “i s-a umflat capul și se crede lupul alfa”. Contestările au continuat în zilele următoare, dar s-au oprit, apoi, după discuții pe care Klaus Iohannis le-ar fi avut cu cele două părți.

Întrebat acum despre o candidatură la președinția PNL, Ludovic Orban nu a mai răspuns ferm, ca altădată, că va candida cu siguranță.

“Când vom lua decizia să convoc. Sunt unii care nu au văzut declarațiile mele. Congresul PSD se convoacă după aleerile parlamentare și presupune alegeri care pleacă de jos în sus. Se organizează alegeri locale, apoi județene și apoi se alege conducerea națională. Facem niște estimări legate de evoluția pandemiei. E greu să faci conferințe de alegeri online. Vom lua decizia când avem datele și putem face o anticipare. Cel mai probabil alegerile efective vor avea loc în septembrie. Am preluat PNL într-un moment greu, când avea 17%. Am câștigat alegerile pe PE, și referendumul pe Justiție, am câștigat alegrile prezidențiale. La alegerile parlamentare, după alegeri am negociat formarea unor majorități și PNL deține poziția de premier și are jumătate din miniștri. Eu cunosc bine PNL și niciunui membru nu îi plac aceste ieșiri publice”, a declarat Orban.

M. Nedelcu