19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:24
No menu items!

Ce a făcut Florin Cîțu în prima zi de ministru interimar la Sănătate. Și-a delegat atribuțiile

spot_img

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat de jurnaliști cum a decurs prima zi de ministru interimar la Sănătate. El a spus că s-a întâlnit cu directorii DSP din țară și a discutat situația paturilor ATI. Apoi și-a delegat atribuțiile de ministru interimar secretarului de stat Andrei Baciu.

„Astăzi m-am întâlnit cu directorii DSP, cu managerii spitalelor cOVID-19. pana duminica exista acesta premiză, să ajungem la 1600 de paturi. Se fac planuri pentru a merge către 1800. Este o luptă pe care o ducem în fiecare zi. Înțelegem ca se rezolvă și problema personalului cu concursurile. Voi monitoriza situația și voi merge și la ședințele CNCCI. Voi sta aproape de sistemul sanitar în această perioadă și voi susține toate eforturile acestui sistem”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu a vorbit și despre refuzul lui Dan Barna de a-și asuma repsonsabilitatea pentru Ministerul Sănătății, până la desemnarea unui nou ministru. 

„Propunerea inițială am făcut-o către domnul președinte de a preda interimatul către vicepreședintele Dan Barna. În urma refuzului acestuia de a-și asuma responsabilitatea, mi-am asumat-o eu pentru ca trecem printr-o perioadă grea și Ministerul Sănătății este foarte important”.

„Am delegat majoritatea atribuțiilor către domnul secretar Andrei Baciu”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.