1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:45
No menu items!

Ce a făcut George Copos la pușcărie. UPDATE. George Copos a fost eliberat condiționat

spot_img

George Copos, condamnat în dosarele Loteria și Transferuri, vrea să iasă condiționat din închisoare și a depus un raport cu activitățile din penitenciar

George copos

UPDATE.

Tribunalul București a admis cereRea de eliberare condiționată a lui George Copos. Decizia este definitivă și va fi pusă în aplicare imediat. Copos a avut două condamnări în dosarele Loteria și Transferurile din fotbal, pedeapsa contopită fiind de 4 ani de închisoare.

Avocatul lui George Copos a depus raportul activităților din penitenciar la instanță, acolo unde magistrații judecă cererea de eliberare condiționată a fostului patron de la Rapid. Apărătorul lui Copos susține că acesta a făcut o treime din pedeapsă, are peste 60 de ani și are activități în penitenciar care ar susține solicitarea sa în fața judecătorilor.

Astfel, George Copos ar fi executat 400 de zile de închisoare, din pedeapsa de 1461 de zile. La cele 400 de zile s-ar adăuga alte 150 de zile câștigate pentru că a scris 5 cărți în închisoare. Alte 60 de zile le-ar primi George Copos pentru că a lucrat la atelierul de tâmplărie al penitenciarului, plus 8 zile pentru că munca nu a fost remunerată. Avocatul susține că dacă tragem linie, Copos ar avea efectuate, conform calculelor în urma activităților din penitenciar, 610 zile din pedeapsă, adică mai mult de o treime, cât ar fi necesar.

În raportul de la penitenciar, pe lângă atelierul de tâmplărie, Copos a invocat și alte activități pe care le-a avut în spatele gratiilor – 7 recenzii de carte, 3 dezbateri la cenaclul literar, 8 activități moral religioase, 5 redactări de reviste și 2 activități sportive.

George Copos mai susține că nu a fost sancționat niciodată, ba dimpotrivă,  a primit recompense de 3 ori. În plus, fostul patron de la Rapid spune că a acumulat 1146 de credite pe care le-ar putea folosi la recompense, sau să meargă acasă în permisii, dar nu a făcut-o, ca să iasă condiționat mai repede.

Comisia de la penitenciar care a dat aviz pentru eliberarea condiționată a votat cu 3 membri “pentru” și 2 “împotrivă”. Procurorul de ședință a spus, în schimb, că deși condamnatul Copos a executat o treime din pedeapsă, nu sunt îndeplinite celelalte condiții de eliberare condiționată. De asemenea, procurorul a adăugat că George Copos are două condamnări, așadar are antecedente penale, plus că așteaptă soluționarea unui alt dosar penal.

În ultimul cuvânt, Copos a spus că a avut o conduită ireproșabilă și a respectat legea.

Am cerut să lucrez neplătit și la Rahova și la Jilava, am scris lucrări științifice pe teme care nu au fost abordate de specialiști și care au fost apreciate de profesori.

Am dovedit îndreptarea mea prin plata daunelor civile, am făcut-o imediat după condamnare, sunt poate printre puținii condamnați care au plătit prejudiciul. Mi-am dus cu demnitate pedeapsa. Companiile mele plătesc azi 2 milioane de euro pe lună contribuții la stat, au oameni angajați, au și credite, din păcate, de 26 de milioane de euro. Îmi e clar care sunt restricțiile pe care le am odată eliberat, le voi respecta cu strictețe. Toată viața mea am avut o conduită corectă față de muncă.

George Copos în fața magistraților