29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 19:10
No menu items!

Ce a discutat Gabriela Firea cu procurorii militari despre mitingul din 10 august

spot_img

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dezvăluit, după ieșirea din audierile de la Parchetul General, ce a vorbit cu procurorii și ce întrebări i s-au pus timp de mai bine de două ore.

„Am fost citată în calitate de martor în dosarul protestelor din 10 august. Am răspuns întrebărilor domnului procuror și am adus înscrisuri. Cunoașteți caracterul nepublic al unei anchete. Pot să vă spun că la modul general a fost vorba de elemente care sunt în responsabilitatea primăriei sau a primarului general, precum sunt cele privind autorizarea unor întâlniri publice. Dacă au fost sau nu autorizate mișcările sau dacă a existat sau nu un organizator”, a precizat Gabriela Firea.

Primarul a spus că a fost întrebat „tangențial despre felul în care a fost promovat acest miting” și a oferit informații pe care le-a avut înainte și în timpul mitingului, cum ar fi „aspecte privind modificarea unor trasee RATB”. „Eram în delegație oficială la Tallin, dar am avut cunoștință despre unele informații de la viceprimar, ulterior derulării acestora”, a declarat Firea.  

Ea a precizat că viceprimarul Aurelian Bădulescu „se afla în camera pusă la dispoziție de SGG, cu reprezentantul Jandarmeriei”.

În încheiere, Gabriela Firea a spus că, în opinia sa, „s-a încercat ca prefectul să fie făcut țap ispășitor, dar cred că ancheta va releva că nu are nicio vinovăție. Prefectul nu avea cum să aibă acces la secrete de serviciu și ordine militare. Ea trebuia să contrasemneze ordinul de evacuare emis de reprezentantul Jandarmeriei”.

Andrei Tudor