Ce știe Predoiu despre Bercea Mondial

Andi Topala

  • Andi Topală

     

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, are o nouă grijă, după ce pare că a rezolvat problema unificării dreptei și fuziunea cu PNL. Acum este preocupat de clanurile interlope, care afectează grav societatea românească. Ba mai mult, spune că are date despre aceste grupări de crimă organizată, care, în opinia sa, trebuie „dezorganizate, încă din vremea în care era ministru al justiției.

N-am nimic cu omul, dar nu poate fi atât de naiv încât să recunoască faptul că știa despre aceste grupări încă de când era ministru al justiției (toți știam) și nu a făcut nimic. Păi cine trebuia să le aducă în fața justiției, nu procurorii? Nu în subordinea sa sunt procurorii?

Mai mult decât atât, nu era el membru de drept în CSM când i s-a închis gura procurorului Eugen Iacobescu, care avea în lucru dosarul lui Bercea Mondial și care intrase în posesia înregistrărilor unor convorbiri în care se făcea referire la fratele președintelui României? Să înțeleg că ministrul de atunci Cătălin Predoiu știa și ce conțin înregistrările, dacă tot se laudă acum că avea date despre clanurile interlope.

Și încă ceva, ceva foarte important. Nu cumva europarlamentarul PDL Teodor Stolojan, membru marcant al partidului în fruntea căruia se află Predoiu, este cel care, în campania din 2004, se afișa alături de familia lui Bercea Mondial, vizitându-l pe Sandu Anghel chiar în bârlogul său? Nu cumva în partidul pe care îl reprezintă a activat mult timp Marian Căpățână, intermediarul șpăgii pentru Mircea Băsescu?

Deci părerea mea este că Predoiu ar trebui să fie mai atent la ce scoate pe gură pentru că, folosind o expresie din sistemul judiciar american, orice spune ar putea fi folosit împotriva sa. Domnule Predoiu, lăsați „dezorganizarea” clanurilor interlope și vedeți de organizarea dreptei dezorganizate.

NICIUN COMENTARIU