14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 22:35

CCR: Până la 15 septembrie, părțile își exprimă punctul de vedere. Termenul ședinței, stabilit ulterior

spot_img

Curtea Constituțională a dat ca termen data de 15 septembrie pentru ca părțile sesizate, Guvernul și Parlamentul, să își exprime, fiecare, punctul de vedere. Abia peste o săptămână aflăm, așadar, termenul de judecată al acestei cereri a guvernului condus de Florin Cîțu.

“Referitor la cererea de solutionarea a conflictului dintre Guvern si Parlament, s-a stabilit ca pana la 15 septembrie partile sa isi exprime punctul de vedere. Termenul pentru sedinta de judecata se stabileste ulterior. Art. 34 -36 din Legea 47/1992″, se arată într-un comunicat CCR transmis presei miercuri dupa-amiază.

Premierul Florin Cîţu a depus la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern, pe tema semnăturilor moţiunii de cenzură USR PLUS şi AUR, în care se invocă o conduită “neconstituţională, deopotrivă neloială şi abuzivă, faţă de autoritatea executivă”, întrucât moţiunea de cenzură ar fi fost iniţiată, depusă şi comunicată cu “încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale articolului 113 alineat (2) din Constituţie”.

Emanuel Stan