2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 16:47
No menu items!

CCR a respins sesizarea USR privind neconstituţionalitatea Legii bugetului de stat pe 2022

spot_img

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, sesizarea USR privind Legea bugetului de stat pe 2022. Curtea Constituțională stabilise inițial pentru data de 29 decembrie termenul pentru discutarea sesizării.

Potrivit unui comunicat al CCR, în urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022.

CCR a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituţionale în raport cu critica de neconstituţionalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

În plus, CCR a constatat că dispoziţiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, mai transmite CCR.

USR a atacat la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe 2022, imediat după adoptarea proiectului în plenul comun al Parlamentului.

USR a depus vineri, 24 decembrie la Curtea Constituţională (CCR), sesizarea privind legea bugetului pentru 2022.

Anunţul privind intenţia de a ataca la CCR bugetul a fost făcut de vicepreşedintele USR Dan Barna încă de miercuri, imediat după votul final din parlament pe legea bugetului de stat pe 2022.