32.8 C
București
duminică, 7 august 2022 - 19:04
No menu items!

CCR a decis că Secția Specială este perfect constituțională, dar ministrul Justiției tot o desființează

spot_img

Stelian Ion sfidează deciziile Curții Constituționale a României. Judecătorii au decis că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost înființată legal, însă ministrul Justiție a zis invers.

Ministrul Stelian Ion a transmis că desființarea Secției Speciale pentru investigarea magistraților a intrat pe ”un drum fără întoarcere” și că la începutul mandatului de ministru al Justiției spera ca acest lucru să fie posibil într-o lună.

Asta deși Curtea Constituțională a decis că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost înființată legal, în raport cu Hotărârea Curții de Justiție a UE.

Decizia a fost adoptată cu 7 voturi pentru și 2 împotrivă.

 „Curtea  Constituțională a decis:

  1. Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.88 ind.1 alin.(1)-(5), ale art.88 ind.2 – ind.7, ale art.88 ind.8 alin.(1) lit.a)-c) și e) și alin.(2), precum și ale art.88 ind.9 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară sunt constituționale în raport cu criticile formulate;
  2. Cu unanimitate de voturi, a respins, ca devenită inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.88 ind.1 alin.(6) art.88 ind.8 alin.(1) lit.d) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară;
  3. Cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.90/2018 privind unele măsuri pentru operaționalizarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Deciziile sunt definitive şi general obligatorii”, a anunțat CCR.