12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:45

CCIR a finalizat clasamentul companiilor incluse în Topul Naţional al Firmelor. Cele mai premiate domenii

spot_img

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a finalizat clasamentul pentru ediția din 2015 a Topului Naţional al Firmelor, activitate de tradiţie ce revine în exclusivitate Sistemului Cameral, conform legii.

La ediţia din această toamnă s-au clasat pe locul I un număr de 941 de firme, care vor primi Premiul Naţional, în timp ce 815 companii au ajuns pe locul II si 734 de companii pe locul III. Primele trei locuri însumează o cifră de afaceri de 87 miliarde de euro.

Ca urmare a rezultatelor economice obţinute în decursul anului 2014, companiile care au fost analizate pentru intrarea în Top, deci care au criteriile îndeplinite, activează în următoarele domenii:

– 2.424 de companii industriale

– 2.035 din sectorul serviciilor

– 941 din comerţ-turism

– 602 firme care activează în cercetare, dezvoltare şi high-tech

– 359 de firme din domeniul agricol, pescuit sau piscicultura

– 269 de firme de construcţii.

Topul Naţional al Firmelor este singurul clasament al operatorilor economici care are la bază o metodologie unică, complexă şi unitară la nivel naţional, axată pe indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Metodologia este implementată de Camerele de Comerţ din toate judeţele ţării.

Gala de premiere va avea loc la Romexpo, în data de 5 noiembrie, la eveniment fiind aşteptaţi peste 800 de reprezentanți ai companiilor, autorităților și ai Corpului Diplomatic.