16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 19:22

Cazul militarului înjunghiat în gât la Paris: Un bărbat a fost arestat

spot_img

Cazul militarului înjunghiat în gât la Paris: Un bărbat a fost arestat

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost arestat miercuri în Franţa în La Verrière în Yvelines, la vest de Paris, în cadrul anchetei privind agresiunea produsă sâmbătă, în La Défense, asupra unui militar francez, a anunţat ministrul francez de interne, Manuel Valls, citat de AFP.

„Presupusul autor al agresiunii împotriva unui militar, sâmbătă seara, în La Défense a fost arestat în această dimineaţă în La Verrière în Yvelines”, potrivit lui Manuel Valls. „Ancheta desfăşurată sub autoritatea Parchetului antiterorism va trebui să stabilească care au fost parcursul, mediul şi motivaţiile acestui tânăr”, a anunţat ministrul.

Potrivit unor surse apropiate de investigaţie, tânărul este partizanul unui „islam tradiţionalist, chiar radical, de trei sau patru ani”.

Tânărul era cunoscut de poliţie pentru fapte de delincvenţă mică şi medie, în mare parte furturi. El a fost identificat pe baza analizelor de ADN, după ce poliţia a intrat în posesia unui rucsac abandonat de agresor, în care au găsit un cuţit şi o sticlă de băutură.

Victima, Cédric Cordiez (23 ani), a fost externat luni. Militarul francez a fost înjunghiat în gât, în timp ce patrula, în apropierea unei staţii de RER (trenuri regionale), din La Defense, în cadrul Planului Vigipirate – dispozitiv antiterorist activat în Franţa de mai mulţi ani.

C.I.