3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 13:20
No menu items!

CAZUL CONDREA. Angajat Hexi Pharma: Patronul avea o listă cu destinatarii șpăgilor

spot_img

Un angajat al Hexi Pharma a povestit, la Antena 3, sub protecția anonimatului, că Dan Condrea avea un jurnal electronic cu șpăgile pe care le-a dat pentru contractele cu spitalele.

Potrivit declarației date de angajatul firmei, maşina găsită la locul accidentului era din 2011 și „nu avea de atunci ITP”, iar el consideră că Dan Condrea „şi-a căutat sfârşitul”. „Sunt anumite surse care spun că nu a avut ITP”, a aprecizat angajatul. El a povestit că patronul Hexi Pharma testa orice maşină cumpărată de firmă și abia apoi era dat celui care urma să o folosească.

În privința felului său de a conduce mașinile, angajatul a spus că „avea  momente în care accelera”. „Am fost cu el spre Ploieşti, iar în mașină mai erau doi angajați. De la 70 km/h a accelerat brusc la 200 km/h”. Cât despre caracterul lui Dan Condrea, angajatul  firmei a spus că „era un tip coleric, avea felul ăsta de a sări la bătaie”. Pe de altă parte, angajatul a spus că patronul său „se temea de arestare și a vorbit cu avocatul său care i-a adus la cunoştinţă că i se va schimba încadrarea juridică începând cu data de luni”.

Dan Condrea conducea autoturisme înmatriculate în Bulgaria, pentru că a preferat să nu plătească taxe mari. „Avea un buletin de Bulgaria, acolo stătea şi avea apartament acolo. În Bulgaria îşi înmatricula maşinile. A recurs la această formă de înmatriculare pentru că era mai ieftină”.

Angajatul Hexi Pharma a povestit că autoritățile au făcut o percheziţie la primul apartament, la cel pe care îl avea cu fosta soție, Laura Condrea. „S-au ridicat documente. Ulterior, la a doua percheziţie, s-au ridicat calculatoare. Într-un calculator al său, exista un document în format Excel, care conține o listă cu numele celor care au luat șpaga pentru contractele din spitale, cu angajații care au dus banii”.

Andrei Tudor