23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 11:56
No menu items!

Cazul Codruț Marta. 10 întrebări și-o extrădare

spot_img

marilena_nedelcu_mic

  • Marilena Nedelcu

Traian Băsescu s-a ținut de cuvânt o singură dată. Și nu mă refer la faptul că Omar Hayssam a fost adus în Romania după 7 ani de căutari. Ci că vom afla peste 50 de ani, așa cum ne spunea, în 2006, cine și ce se află, de fapt, în spatele unuia dintre cele mai complexe cazuri cu puternic iz politic, de natură a răsturna guverne, de a băga după gratii premieri, de a scăpa, la propriu, de șefi de servicii secrete.

Așa cum Hayssam era exponentul sistemului pus la punct de Adrian Năstase – PSD, la fel și Codruț Marta poate reprezenta cheia spre paradisul financiar al regimului Băsescu – PDL.  Da, despre Codrut Marta, președintele n-a promis nimic. Nici că trăiește, nici că va fi găsit, nici că va fi adus în România.

În lipsa oricăror promisiuni, date sau informații  referitoare la cazul Marta, pentru cei care pot vedea dincolo de extrădări banale, audieri trunchiate sau termene de instanță amânate, încercăm să ne punem 10 întrebari, la care autoritățile din Romania NU trebuie, neapărat, să răspundă. Măcar să și le pună:

1. Au reușit autoritățile să finalizeze schema relațională a offshore-urilor prin care Marta Codruț Alexandru și ceilalți membri ai rețelei de evaziune au fraudat statul român?

2. Unde au ajuns banii?

3. Cine sunt membrii rețelei de evaziune coordonată de Marta Codruț Alexandru?

4. Cine a protejat această grupare?

5. Câți dintre protectorii rețelei lui Marta Codruț Alexandru activează, în continuare, în sistemul de stat?

6. Cum a plecat din țară Marta Codruț Alexandru?

7. Unde a fost ținut Marta Codruț Alexandru și cu cine a ținut legătura în acest timp?

8. Când va afla România adevărul despre gruparea Marta?

9. Cine a avut interesul de a-l face dispărut pe Marta timp de aproape 2 ani?

10. Vor avea anchetatorii DNA curajul să scoată la lumină adevărații beneficiari ai banilor?