12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:13
No menu items!

Cazul Caracal. INML a finalizat raportul ADN și a fost înaintat către DIICOT. Rezultatul încă nu a fost făcut public

spot_img

INML a  finalizat, vineri seara expertiza ADN asupra oaselor găsite în liziera aflată la trei kilometri de casa lui Gheorghe Dincă. Raportul a fost înaintat DIICOT, insă până la această oră nu a fost făcut public. 

Pe data de 5 august, anchetatorii au găsit într-o pădure de lângă Caracal un sac cu fragmente osoase incinerate și cenușă. Găsirea acestor probe a stârnit la momentul rspectiv mai multe controverse. Anchetatorii au ajuns la locul în care s-a găsit sacul cu oase la indicațiile lui Gheorghe Dincă, acesta susținând că aparțin Luizei Melencu, iar sacul ar fi fost aruncat în luna aprilie, când a dispărut fata. Anterior, tot Dincă i-a plimbat pe anchetatori pe malul râului Olt, apoila Dunăre, spunând că ar fi aruncat trupul Luizei în apă. 

Specialiștii și-au exprimat neîncrederea că acele probe ar proveni de la Luiza Melencu argumentând că păreau aruncate recent și nu în urmă cu aproximativ patru luni. 

Pe data de 14 august, DIICOT a informat că fragmentele osoase găsite în lizieră nu sunt ale Alexandrei Măceşanu, ci provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, potrivit raportului de expertiză medico-legală antropologică înaintat de INML către DIICOT.

Vineri seara, INML a anunțat Ministerul Sănătății că a fost finalizat raportul probelor ADN, iar acesta a fost trimis către DIICOT, urmând să fie anunțată familia. 

Până la această oră rezultatele nu au fost făcute publice.