23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:09
No menu items!

Cazul Berbeceanu: IGP face control intern la BCCO Alba Iulia

spot_img

Traian Berbeceanu 3_SZ

Doi ofițeri ai BCCO Alba Iulia, apropiați de fostul șef al Brigăzii, Traian Berbeceanu, sunt cercetați disciplinar de către superiorii lor de la Inspectoratul General al Poliției Române după ce au fost reclamați „la centru” de înlocuitorul lui Berbeceanu la conducerea Brigăzii, Gabriel Florescu.

Eliberarea din arest a fostului șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, precum și transferarea dosarului în care acesta este urmărit penal la structura centrală a DIICOT de la DIICOT Alba Iulia pare că nu a liniștit deloc apele pe plan local, într-un județ plin de interese economice majore.

Surse locale spun că în paralel cu preluarea de către structura centrală a DIICOT a dosarului lui Berbeceanu a avansat și dosarul în care DNA cercetează câțiva procurori de la DIICOT Alba și un ofițer BCCO Alba Iulia pentru modul cum au instrumentat dosarul lui Berbeceanu. Polițiștii de la DNA au audiat mai multe persoane din Alba Iulia pentru a reuși să lămurească ițele acestui scandal instituțional DIICOT – BCCO Alba Iulia. Și concluziile nu par a fi favorabile procurorilor DIICOT Alba din moment ce până în acest moment aceștia nu au primit soluție de neîncepere a urmăririi penale.

Totodată, noul șef al BCCO Alba Iulia, comisarul Gabriel Florescu, venit de la Brașov să-l înlocuiască pe Berbeceanu, se pare că nu a reușit să facă să funcționeze Brigada așa cum aceasta funcționa pe vremea fostului șef. Mai mult, sunt chiar ceva tensiuni interne.

Astfel, potrivit unor surse judiciare, doi ofițeri de la Brigadă, apropiați de Berbeceanu, sunt cercetați disciplinar de superiorii lor de la Inspectoratul General al Poliției Române.

„Florescu a reclamat aspecte ilegale în activitatea a doi subordonați de-ai lui. Controlul e abia la început așa încă nu putem de vorbi de niciun fel de concluzii, ne-au declarat surse din cadrul IGP.

În tot acest timp în zonă e o liniște deplină. De la anihilarea lui Alin Șimota și a fostului său locotenent, Constantin Litera, procurorii DIICOT nu au mai săltat decât o grupare care făcea contrabandă cu aur, dar care avea centrul de greutate în Constanța în timp ce în Alba Iulia doar își comercializau o parte din bijuterii.

Cristi Ciupercă