15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:38
No menu items!

Cazul bătrânului căzut la pământ după ce a fost lovit de un mascat în seara de Revelion. Anchetă internă la IPJ Maramureș

spot_img

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureş a anunțat, sâmbătă, că a demarat o cercetare internă după apariţia în spaţiul public a unor imagini filmate la  o intervenţie, în comuna Ardusat, a poliţiştilor din localitate şi de la Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice, însoţiţi de luptători din Serviciul de Acţiuni Speciale, secvenţe în care apare un bătrân cade la pământ după ce ar fi fost lovit de un luptător mascat.

„Conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea concretă în care s-a realizat intervenţia poliţiştilor la punerea în aplicare a mandatelor de percheziţie domiciliară, iar la finalizarea acestora, dacă se va impune, se vor dispune măsurile legale” a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

Intervenţia echipelor mixte din poliţie a avut loc pe 31 decembrie, într-un dosar care viza mai multe persoane din comuna Ardusat suspectate că sunt implicate în comercializarea de produse pirotehnice care ar fi urmat să fie utilizate pentru noaptea de Revelion.

În timpul intervenţiei trupelor speciale, aproape 200 de persone s-au aflat în stradă, majoritatea fără a purta mască de protecţie şi manifestându-se ostil la adresa forţelor de intervenţie.

Potrivit presei locale, perchezițiile au continuat în baza mandatelor emise de Judecătoria Baia Mare localnicii fiind ținuți la distanță de mascați. În casa unui localnic a fost găsite 300  de kilograme de articole pirotehnice în valoare de 9.000 de lei.

foto: Antena3