27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 19:11
No menu items!

Cazul „Viorel Caragea”, pe masa șefului Poliției Române

spot_img

Viorel Caragea, șeful IPJ Gorj, menținut în funcție în ciuda acuzațiilor de corupție și șantajCorpul de control al ministrului afacerilor interne a finalizat ancheta demarată la IPJ Gorj, în urma numeroaselor plângeri depuse de subordonații inspectorului-șef Viorel Salvador Caragea și a repetatelor dezvăluiri din presă. Concluziile controlului au fost transmise șefului Poliției Române, Petre Tobă, care ar trebui să supună cazul atenției comisiei de disciplină. În aceeași ordine de idei trebuie reamintită relația de rudenie dintre șeful Serviciului Control din cadrul IGPR, Ion Popescu, și un ofițer al IPJ Gorj, Adrian Popescu.

Una dintre cele mai recente acuzații aduse șefului IPJ Gorj se referă la un compartiment de operațiuni speciale înființat de acesta și compus din ofițeri ușor de controlat de șeful Poliției Gorj:

  1. Popescu Cristian, cel care conduce acest compartiment, finul de cununie al lui Viorel Caragea.
  2. Bărbulescu Andrei, fiul şefului Poliţiei Rovinari, Constantin Bărbulescu, un protejat al lui Viorel Caragea, care conduce de foarte mult timp ca împuternicit.
  3. Bobaru Bogdan, fiul primarului din Bumbeşti – Jiu, Constantin Bobaru, pe numele căruia au fost deschise mai multe dosare. Anul trecut, Bogdan Bobaru a fost acuzat de un candidat la alegerile locale că îl urmărește pentru a-l intimida în cursa pentru primărie.
  4. Popescu Adrian, fratele fostului şef al Direcţiei de Control Intern din IGPR, Ion Popescu, actualmente șeful Serviciului Control din cadrul aceleiași direcții, care a avut ca sarcini inclusiv verificările la IPJ Gorj, în baza numeroaselor plângeri și sesizări.
  5. Honcioiu Cosmin – ofițer la Serviciul de Investigații Criminale.

Potrivit site-ului Gorjnews, Viorel Caragea a petrecut, într-un luxos restaurant din centrul municipiului Târgu Jiu, aparținând unei familii foarte apropiate lui Traian Băsescu, alături de magistrați și ofițeri IGP, printre care chiar șeful Direcției de Operațiuni Speciale, Liviu Vasilescu.

Andi Topală