17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 19:43

Caziere eliberate “pe loc” pentru firme. Care sunt condițiile

spot_img

Firmele fără antecedente penale nu vor mai fi nevoite să aștepte trei zile pentru un certificat de cazier judiciar.

cazier_politie

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat, într-un comunicat de presă, că societățile comerciale care au cazierul “curat” vor beneficia de această facilitate chiar începând de joi.

Începând cu data de 15 mai a.c., ghişeele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar vor putea emite «pe loc» certificate de cazier judiciar către persoanele juridice fără antecedente penale. Pentru persoanele juridice cu antecedente penale, documentul în cauză se eliberează în termenul legal de trei zile.

Inspectoratul General al Poliției Române

comunicat de presă

Potrivit Poliției, cererea-tip pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar trebuie depusă de reprezentantul legal al societăţii comerciale la orice unitate sau subunitate de poliţie conectată la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS.

Până acum, cererea trebuia depusă la unitatea de poliţie pe raza căreia firma avea sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru, iar termenul de eliberare era de trei zile.

În prezent, la nivel naţional, se eliberează certificate de cazier judiciar prin intermediul Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS în 225 de centre, activitate care, potrivit Poliţiei Române, va fi extinsă, pe măsură ce vor fi identificate noi spaţii şi tehnica necesară.

Lista subunităţilor de poliţie care eliberează certificate de cazier judiciar, precum şi programul ghişeelor de lucru cu publicul sunt afişate pe pagina de internet a fiecărui inspectorat de poliţie judeţean, respectiv pe pagina de internet a Poliţia Capitalei.

R.D.