14 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 11:37
No menu items!

Caz șocant la Galați. Fetiță de 9 ani găsită moartă în casă, cu vânătăi și arsuri pe corp. Mama, principalul suspect

spot_img

O fetiță de doar 9 ani a fost găsită fără suflare în apartamentul în care locuia cu familia. Copila avea semne de violență pe corp. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a deschis un dosar penal pentru omor calificat. Mama copilei este principalul suspect și se află în custodia poliţiştilor.

Poliţia şi procurorii fac cercetări la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a murit fetiţa.

”La data de 31.01.2024, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, (…), reţinându-se că în ziua de 31.01.2024 a survenit decesul unei minore în vârstă de 9 ani, pe raza municipiului Galaţi, existând suspiciuni că moartea acesteia a fost violentă, posibil cauzată de acţiunile mamei sale”, au transmis procurorii.

Cercetările în acest caz efectuează cercetări in rem, pentru stabilirea condiţiilor în care a survenit decesul minorei şi a eventualei vinovăţii a unor persoane.

Din primele informații, fetița ar fi fost bătută, iar în timpul nopții de marți spre miercuri, 30-31 ianuarie 2024, starea ei s-a agravat. Cazul a fost anunțat la 112 de unchiul fetiței.

Anchetatorii au găsit pe trupul neînsuflețit al fetiței vânătăi și arsuri grave. Urmează ca necropsia să stabilească ce anume a dus la deces.

Surse apropiate anchetei spun că fetiţa era bătută crunt de mama ei, iar Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Galaţi ar fi preluat alte două surori ale micuţei decedate, în vârstă de 5 şi 6 ani, care ar fi asistat la maltratarea surorii lor.

Minorele urmează să fie evaluate medical pentru a se stabili dacă au fost şi ele victime ale violenţei.

 

                                                                                                  Adina Bucur Silav