25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 20:04
No menu items!

Caz șocant în Prahova. Un medic a uitat în rana unui pacient mânerul frânei de la bicicletă. Bărbatul a stat așa trei săptămâni

spot_img

Un banal accident de bicicletă s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru un bărbat din Prahova. De vină, spune acesta, ar fi fost un medic de la Spitalul orășenesc din Urlați.

Conducerea unității medicale a demarat o anchetă internă după ce cotidianul local Observatorul Prahovean a publicat mărturia unui bărbat care a fost îngrijit de un medic din spital după un accident de bicicletă. Tânărul acuză că doctorul respectiv i-a cusut în picior mânerul de la frâna de mână a bicicletei. 

Potrivit sursei citate, bărbatul a căzut de pe biciletă, în 7 iulie, s-a lovit la picior și a fost dus la spital. Medicul de gardă i-a cusut și pansat o rană. În următoarea zi, bărbatul a revenit la spital, pentru că se simțea rău, avea dureri și piciorul umflat. Medicii i-au prescris antibiotice și l-au trimis acasă.

La trei săptămâni de la incident, bărbatul a plecat în Olanda, unde muncește. Pentru că piciorul nu se dezumfla și continua să îl doară, a mers la medic și a ajuns de urgență în sala de operații, unde chirurgii i-au scos din rană mânerul frânei de la bicicletă. Astfel a descoperit că avea în picior o bucată de fier de 8 centimetri lungime.

”Pe 28 iulie am fost la o clinică, în Herpen, localitatea cea mai apropiată de locul în care avem cazarea, iar când am urcat treptele pur și simplu a pleznit pielea din jurul cusăturii. Medicul care m-a consultat mi-a spus că am un obiect străin în picior și că trebuie să mă deschidă, cum se spune popular. Mi-a făcut imediat anestezie locală, iar după ce m-a tăiat a scos un fier lung de vreo 8 cm. Era chiar mânerul de la frâna de mână de la bicicletă! Atât eu, cât și doctorul am fost șocați. Ne uitam la bucata de metal și nu ne vedeam să credem. Am stat cu acel corp străin în picior trei săptămâni!” , povestește tânărul.

Acesta a rugat-o pe soția rămasă acasă, în țară, să-i trimită poze cu bicicleta cu care a avut accidentul. Lipsea mânerul de la frâna de mână, care i-a rămas în picior după impactul cu solul.

Conducerea spitalului din Urlați a declarat pentru Observatorul Prahovean că va deschide o anchetă internă în acest caz.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA FOTO: observatorulph.ro