17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:16

Caz cutremurător: O fată de 17 ani a fost ucisă de propria familie pentru că purta blugi

spot_img

Neha Paswan, o indiancă în vârstă de 17 ani, a fost bătută până la moarte de membrii familiei sale extinse din nordul statului indian Uttar Pradesh, săptămâna trecută, deoarece acestora nu le plăcea că tânăra purta blugi.

Tot mai multe cazuri de femei și tinere care sunt agresate brutal de membrii familiilor lor au început să apară în spațiul public din India.

Incidentele au evidențiat cât de lipsite de siguranță sunt femeile și fetele în casele lor.

Shakuntala Devi Paswan, mama tinerei Neha Paswan, a declarat că adolescenta a fost bătută cu bâta de bunicul și de unchii ei, după o ceartă care a plecat de la hainele pe care le purta fata de 17 ani.

„După ce a ținut o zi de post religios, seara, s-a îmbrăcat cu o pereche de blugi și o bluză pentru a-și continua ritualurile. Bunicii ei s-au opus ca ea să poarte astfel de haine, după ce au văzut-o îmbrăcată așa. Însă Neha le-a spus că blugii sunt făcuți ca să fie purtați”, a povestit mama tinerei, care a spus că discuția a degenerat și s-a ajuns la violență. 

Shakuntala Devi a declarat că, în timp ce fiica ei zăcea inconștientă, socrii ei au chemat o ricșă și au spus că o duc la spital.

 „Nu m-au lăsat să-i însoțesc, așa că mi-am alertat rudele care au mers la spitalul regional în căutarea ei, dar nu au putut să o găsească”, a declarat Shakuntala Devi Paswan.

A doua zi dimineață, a declarat aceasta, a auzit că trupul neînsuflețit al unei fete atârna de podul ce traversa râul Gandak.

Când a ajuns la fața locului, Shakuntala Devi a descoperit că era vorba de fata ei, Neha Paswan. 

Poliția a deschis un caz penal pentru crimă și distrugere a dovezilor de ucidere pentru 10 persoane, printre care bunicii, unchii, mătușile și verii Nehei Paswan, cât și împotriva șoferului auto care a transportat-o pe tânără de acasă în stare de inconștiență.

Ulterior, un înalt oficial al poliției din regiune, Shriyash Tripathi, a declarat că patru persoane, inclusiv bunicii, un unchi și șoferul de taxi, au fost arestați și interogați.