CAUZA accidentului din Capitală, soldat cu zece răniți: Frânele tramvaiului au cedat

Un lider de sindicat din RATB denunță grave probleme în transportul public

accident_tramvai_vitan

Accidentul produs luni, în Capitală, în intersecția Calea Vitan cu Mihai Bravu, între un tramvai și un autobuz – accident în urma căruia zece persoane au fost rănite – a fost cauzat de grave defecțiuni ale sistemului de frânare al tramvaiului.

Președintele Sindicatului Transportatorilor APT din RATB, Tudor Florian Ivan, a explicat pentru Sursa Zilei că sistemul de frânare de pe boghiul tramvaiului a cedat.

În spatele tramvaiului este un sistem de frânare din cupru. Nu există piese de schimb, iar foarte multe tramvaie și autobuze ies pe traseu fără verificarea tehnică. Tramvaiul care a produs accidentul era modenizat din 1993. Majoritatea tramvaielor sunt fabricate în anii’70. Au avut noroc călătorii. În orice moment, un tramvai sau un autobuz poate produce un accident soldat cu victime din cauza deficiențelor tehnice.

Tudor Florian Ivan 
președinte, Sindicatul Transportatorilor APT din RATB

Liderul sindical se teme că anchetatorii vor mușamaliza cauzele reale ale accidentului în urma căruia zece persoane au ajuns la spital.

Sute de tramvaie și autobuze pun în pericol viața a sute de mii de bucureșteni. Zeci de șoferi și vatmani refuză să plece pe traseu de frica accidentelor. Peste 80% din tramvaie au durata de viață expirată.

Tudor Florian Ivan
președinte, Sindicatul Transportatorilor APT din RATB

NICIUN COMENTARIU