Căutați împărăţia lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă! / VIDEO

Căutaţi-Mă în sărbători, ca să nu mă căutați în zi de pagubă! Să înțelegi că nu mănânci cu două linguri, că nu moștenești pământul, trebuie să înțelegi că nu trăiești veșnic… Deci, căutați împărăţia lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă!

Să ciulim urechile spre chemarea Lui cea sfântă. Ori de câte ori auzi glasul de Toacă, de Liturghie, de Vecernie, de Utrenie, de Priveghere, fă o cruce sau roagă-te în mintea ta! Iar când sunt Sărbători sau SfântaDuminică, căutați-L peDumnezeu ca să nu ne caute pe noi necazul, nevoia, primejdia, războiul dintre noi, lupta cu cei de alt neam, să ne izbăvească pe noi de ciumă, de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie.

Că milostiv şi iubitor de oameni Dumnezeu eşti şi Ţie slavă înălţăm, Tatălui, şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

Morala

– "NU FRICA DE CHINURILE IADULUI SAU DE DUMNEZEU, TREBUIE SĂ-I ADUCĂ PE OAMENI LA BISERICĂ, CI NUMAI DRAGOSTEA DE DUMNEZEU ȘI DE VIAȚA VEȘNICĂ".- Așa ne-ar zice Dumnezeu:- Căutaţi-Mă în sarbatori la biserică, nu mă cautați în zi de pagubă! – Poate așa vom înțelege ca nu mâncăm cu două linguri, că nu moștenim pământul, ar trebui să înțelegem că nu trăim veșnic.- Spune Scriptura:-… "Căutati Împărăţia lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adauga voua"…(Sf.Evanghelie).-Să ridicăm urechile la chemarea Lui cea sfanta.- Ori de cate ori auzim glasul de toacă, de Sfânta Liturghie, de Vecernie, de Utrenie, de Priveghere, să lăsăm nepăsarea și lenea de cele sfinte. – Să ne facem cruce să ne rugăm în minte, iar în sărbători sau Dumnica, să-L căutăm pe Dumnezeu, ca să nu ne caute pe noi: necazul, nevoia, primejdia, razboiul dintre noi, lupta cu cei de alt neam, să fim feriți de ciumă, de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie cum zice ectenia cererilor. – Să ne putem bucura de bunătatea lui Dumnezeu cea sfântă,"Că milostiv şi iubitor de oameni Dumnezeu eşti şi Ţie slavă înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor". Amin!Predica integrala: https://www.youtube.com/watch?v=94jMlwkY-9M&feature=youtu.be

Publicată de Parintele Calistrat pe Joi, 3 ianuarie 2019

NICIUN COMENTARIU