9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 14:17

Câte incidente electorale au fost până acum în campanie

spot_img

De la începutul campaniei electorale s-au înregistrat  130 incidente și evenimente, din care 44 nu s-au confirmat

afise electorale

Conform informării privind stadiul pregătirii alegerilor pentru Parlamentul European din 25 mai, de la debutul campaniei electorale până în ziua de 18 mai, s-au organizat şi desfăşurat 772 de manifestări electorale. La 130 dintre acestea s-au înregistrat incidente sau evenimente la care au fost chemate forțe de ordine suplimentare.

De asemenea, în ultima săptămână BEC a emis mai multe decizii – cea privind deplasarea urnei speciale și cea privind organizarea preluării, în ziua scrutinului, a cererilor pentru deplasarea urnei speciale.

Nu în ultimul rând, s-au emis deciziile privind eșantionul secțiilor de votare care vor transmite informații referitoare la prezența populației la vot și decizia privitoare la măsurile necesare pentru asigurarea materialelor necesare votării, de către birourile electorale ale secțiilor de votare.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat predarea-preluarea de către instituțiile Prefectului și MAE a tuturor materialelor electorale – 20.434.307 buletine de vot, 17.849.496 timbre autocolante și 93.610 ștampile cu mențiunea “Votat”.

S.M.

 

.