0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 16:00
No menu items!

Câte formulare PFL au fost completate până acum. Timpii maximi de așteptare la intrarea în țară sunt la Nădlac și Borș

spot_img

Peste 41.000 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF) până la ora 10.00. Timpul maxim de aşteptare este de 40 de minute în PTF Nădlac II şi Borş II.

”Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până în această dimineaţă la ora 10.00, 41.742 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF)”,  anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Traficul la frontieră este în condiţii normale, timpul maxim de aşteptare fiind de 40 de minute în  PTF Nădlac II şi Borş II.

Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

  1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 14.615
  2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 3.202
  3. Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj – 3.024
  4. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 2.460
  5. Punctul de Trecere a Frontierei Borş – 2.442

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României.

Formularul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate, precizează autoritățile.

                                                                                                                Adina Silav