3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:33
No menu items!

CATASTROFA din Ucraina: Numele şi fotografiile victimelor, exploatate de escroci pe Facebook

spot_img

Paginile de Facebook, create în ziua catastrofei, solicitau utilizatorilor să acceseze un link către un site care ar prezenta imagini de la prăbuşirea avionului Boeing al Malaysia Airlines

 it&c

Numele şi fotografiile victimelor avionului malaysian prăbuşit joi în Ucraina sunt exploatate de escroci, care creează pagini false pe Facebook în onoarea acestora, pentru a direcţiona traficul online către alte site-uri, informează Daily Mail în ediţia electronică de luni.

Facebook a închis paginile respective, dar site-ul extern goalshighlights.com rămâne activ. Acesta a fost înregistrat în Bucureşti în 2010, iar Furnizorul Serviciilor Internet (ISP) a fost localizat în Olanda, susține publicația citată.

Paginile de Facebook, create în ziua catastrofei, solicitau utilizatorilor să acceseze un link către un site care ar prezenta imagini de la prăbuşirea avionului Boeing al Malaysia Airlines. “Camerele video au surprins momentul prăbuşirii avionului MH17 în Ucraina. Urmăriţi înregistrarea video aici”, preciza link-ul respectiv.

Ken Gamble, preşedintele filialei australiene a Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Criminalităţii cibernetice, a declarat că s-ar putea ca site-ul să fi fost spart pentru a duce către site-uri pentru adulţi sau către altele care vând droguri. El a adăugat că site-urile spre care ducea goalshighlights.com conţineau fişiere virusate care infectează calculatorul după ce sunt accesate.

Gamble a precizat că escrocii se folosesc deseori de dezastre precum cel din Ucraina pentru a creşte traficul altor site-uri sau pentru “scopuri mai sinistre”. “Toată lumea caută informaţii pe moment, vrea să ştie mai multe despre ce s-a întâmplat. Este o oportunitate de a profita de vulnerabilităţile oamenilor“, a subliniat acesta.

 C.A.