0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:54
No menu items!

Cătălin Drulă nu exclude alegerile anticipate:“Țara e mai importantă decât un om, oricât de Superman ar fi el”

spot_img

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, crede că alegerile anticipate nu sunt o soluție de dorit pentru România, dar dacă nu se poate rezolva altcumva criza politică din prezent, ele reprezintă un mecanism constituțional care trebuie pus în practică.

„Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat și să spună oamenii prin vot. Acum, eu nu cred că sunt de dorit, oricum cred că nu se pot organiza mai devreme de patru luni de la momentul căderii unei prime propuneri de premier, deci suntem cel puțin la patru luni și câteva zile de această declanșare ce ar putea avea loc mai degrabă în primăvară, trecând peste situația pandemică – până în primăvară sperăm să ne aflăm și într-o situație pandemică mai bună”, a declarat Cătălin Drulă, duminică seară, la Digi24, întrebat dacă alegerile anticipate sunt o variantă pentru USR.  

Ministrul propus al Transporturilor în Cabinetul Cioloș a precizat că încă pot avea loc discuții dacă liberalii se răzgândesc, aceștia putând să-și reconsidere susținerea pentru premierul în exercițiu.

„Cred că sunt din ce în ce mai mulţi oameni din PNL care înţeleg că nu se mai poate cu Florin Cîţu. Poate că şi preşedintele înţelege şi sper să înţeleagă că e mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi, dacă îmi permiteţi o licenţă, şi că nu ne putem bloca într-un om cu ţara. Cred că încă există resurse în această configuraţie a Parlamentului rezultată în decembrie 2020, dacă nu, e cinstit până la urmă să mergem către alegători”, a afirmat fostul ministru al transporturilor.

Întrebat dacă are semnale din PNL că ar renunţa la Florin Cîţu pentru funcţia de premier, Drulă a răspuns: „Discuţiile care sunt private rămân private, dar am semnale că sunt mulţi oameni din PNL cu capul pe umeri, oameni pe care îi respect, pe care îi respectăm ca parteneri, care nu sunt în regulă cu ce s-a întâmplat. Sunt mulţi care nici nu l-au dorit premier sau preşedinte, deci nu e o surpriză că există astfel de oameni”. 

Conducerea USR a validat, duminică seară, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare, care vor fi depuse luni în Parlament. Noul Cabinet include şase miniştri care au făcut parte şi din Guvernul Cîţu, dar și miniștri care au făcut parte din Guvernul Cioloș în 2016.

Potrivit Constituției, conducerile celor două Camere urmează să stabilească data şedinţei în care va fi dat votul de învestitură.

                                                                                                                   Adina Silav