0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:03
No menu items!

Cătălin Drulă, aviz pozitiv. Singurul ministru propus care trece testul comisiilor

spot_img

Ministrul propus pentru portofoliul transporturilor, Cătălin Drulă, este singurul care a primit, marți, aviz pozitiv în audierile din comisiile Parlamentului, după ce a fost supus la vot avizul negativ, care nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Cătălin Drulă a declarat, în cadrul audierilor, că, în mandatul său de ministru în Guvernul Cîțu, a construit o echipă de profesionişti la Transporturi. “Dacă veţi vota sau nu acest guvern este misiunea dumneavoastră de conştiinţă sau a deciziei de partid, dar reformele trebuie să continue la Transporturi”, a spus Drulă.

El a precizat că sunt două crize, în acest moment, sanitară şi energetică, arătând că PNRR este o oportunitate, şi de aceea trebuie să ne mişcăm repede pentru a accesa banii europeni.

“Vom guverna la fel de responsabil ca şi până acum”, a mai declarat Drulă.

Inițial, s-a supus la vot o propunere a PSD de aviz negativ pentru Cătălin Drulă care a primit doar 11 voturi “pentru”, un număr insuficient pentru ca avizul negativ să fie adoptat. Drulă a fost aplaudat de parlamentarii din comisii. 

După ce a fost supusă din nou la vot o altă propunere de aviz negativ, s-au înregistrat 12 voturi ”pentru” aviz negativ, 8 voturi „contra” avizului negativ şi 7 abțineri. Preşedintele de şedinţă a precizat, însă, că avizul negativ nu a trecut. 

Raluca Dan