miercuri, 2 decembrie 2020 - 3:34

Cataif

Un totem metalic, urmărit din deșertul Utah/SUA, până la Bâtca Doamnei/Neamț de vânătorii de mistere

Fotografia unei structuri metalice misterioase apărută la sfârşitul lui noiembrie la Bâtca Doamnei/Piatra-Neamţ, în apropiere de cetatea dacică Petrodava, face înconjurul presei anglo-saxone, după...

Decizie istorică în UK: Curtea Supremă pune capăt practicilor de schimbare a sexului la copii sub 16 ani

Este puțin probabil ca un copil cu vârsta sub 16 ani care ia în considerare realocarea sexului să fie suficient de matur pentru a...

Mamă suedeză traumatizată de pierderea unui copil, îl ține pe al doilea 30 de ani închis în casă

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost găsit închis într-un apartament dintr-un oraș apropiat capitalei Stockholm, după ce mama sa în...

Atac mortal cu mașină, într-o zonă pietonală din Trier/Germania

”Mai multe persoane” au fost ucise , iar alte 15 au fost rănite, marţi, de o maşină, într-o zonă pietonală din oraşul german Trier...

Prăjitura numită cataif își are originile în Imperiul Otoman. Este un desert tradițional turcesc – face parte din aceeași familie cu baclavaua. Preluată de greci și adusă în România o dată cu fanarioții, rețeta de cataif a ajuns extrem de apreciată, folosită des de gospodine.

cataif

Ingrediente:

  • 250 gr fidea,
  • 50 gr unt,
  • 150 ml lapte,
  • 250 gr zahar,
  • coajă de lămâie rasă,
  • 200 ml smântână lichidă.

Mod de preparare:

Se unge o tavă cu unt și se asează fideaua în strat subțire, uniform.

Se dă tava la cuptorul încălzit, la 150 grade Celsius, pentru 10 minute, cât să se rumenească fideaua.

cataif1

Între timp, se prepară siropul: laptele se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr și coaja de lămâie și se dă în clocot.

După ce fideaua s-a rumenit, se scoate din cuptor și peste ea se toarnă siropul. Se introduce iarăși la cuptor pentru încă 10 minute.

cataif2

Când  fideaua s-a legat cu siropul de lapte, formând o foaie, se scoate din cuptor și se lasă să se răceasca. Se taie foaia în două, care vor fi umplute cu frișcă.

Se bate frișca spumă cu restul de zahăr și se ornează cataiful după preferințe, după care se va da la rece pentru cel puțin 2 ore. Se poate consuma atât simplu, cât și îmbrăcat în frișcă.

cataif3

Savurați cu plăcere!

cataif5

Nicoleta Popa

După ce și-a pus în cap credincioșii care au vrut să participe la pelerinaje, Guvernul se ceartă acum cu Federația Română de Fotbal

Guvernul lui Ludovic Orban a fost criticat, în ultimele zile, de credincioșii care au vrut să participe în număr mare la pelerinajul de Sf....

Ceremonie scurtă la Arcul de Triumf, de Ziua națională a României. Președintele Iohannis a avut o singură grijă – votul din 6 decembrie

Sărbătorile publice au fost anulate anul acesta, de Ziua Națională a României. Nu au mai avut loc petreceri, nu s-au mai împărțit sarmale și...

Scandal la Buzău. Candidatul partidului fondat de „Petrov”, acuzat de blaturi și combinații politice

Dezvăluiri de senzație și scandaluri au apărut în aceste zile în viața politică buzoiană, protagoniști fiind politicieni cu state vechi, mai ales cu palmares...

Statistici alarmante în Japonia: mai multe victime cauzate de sinucideri într-o singură lună, decât toate decesele Covid. Femeile și copiii, cele mai expuse

Experții au avertizat că pandemia ar putea duce la o criză de sănătate mintală. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea îi afectează pe...

UK: Pandemia scoate la suprafață rețelele de exploatare sexuală a româncelor. 90% dintre ele au fost recrutate de iubiți

Traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an de pe urma unui bordel, iar restricțiile Covid le-au ușurat...