13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 18:48
No menu items!

Cât se îngraşă oamenii de sărbători

spot_img

craciun 3

Oamenii se îngraşă în timpul sărbătorilor, fără a reuşi ulterior să mai slăbească, iar bărbaţii sunt mai expuşi creşterii în greutate decât femeile, potrivit unui studiu. 

Studiul, realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Tehnică din Texas şi efectuat pe 48 de bărbaţi şi 100 de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, a arătat că aceştia s-au îngrăşat cu aproape un kilogram în perioada sărbătorilor de Crăciun, de exemplu.

Subiecţii nu au reuşit să slăbească după aceea, deşi jumătate dintre participanţii la experiment făceau regulat sport, relatează dailymail.co.uk.

Cercetătorii consideră că sportul, chiar dacă nu împiedică îngrăşarea din perioada sărbătorilor, are alte beneficii pentru sănătate.

Probabil că îngrăşarea cu un kilogram nu înseamnă foarte mult, dar acest lucru ar putea constitui un factor al obezităţii dacă oamenii nu reuşesc să slăbească după aceea, a afirmat Jamie Cooper, profesor asistent de ştiinţe ale nutriţiei la Universitatea din Texas.

Astfel, dacă oamenii se îngraşă cu un kilogram în fiecare an, în zece ani vor avea 10 kilograme în plus. Potrivit lui Jamie Cooper, motivul pentru care sportul este ineficient ar putea depinde de faptul că oamenii consumă mai multe calorii decât pot arde prin exerciţii fizice.

D.M.