21.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 0:19
No menu items!

Cât încasează Puiu Popoviciu de la Ambasada SUA

spot_img

15 milioane de dolari pentru 99 de ani. Atât s-a obligat Ambasada SUA să îi plătească omului de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu pentru noul sediu al ambasadei din zona Băneasa.

Informaţia se regăseşte în rechizitoriul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată pentru că a beneficiat, în mod fraudulos, de terenurile Universităţii de Ştiinţe Agronomice din Băneasa.

Din toţi aceşti bani, opt milioane de dolari reprezintă chiria efectivă, în timp ce şapte milioane de dolari reprezintă investiţiile necesare utilizării spaţiului la nivelul unei ambasade.

Totodată, potrivit rechizitoriului, procurorii DNA au format un nou dosar în care omul de afaceri Puiu Popoviciu este cercetat pentru modul în care a scos bani din societatea în care era parteneră şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice, în aşa fel încât unitatea de învățământ superior să nu poată beneficia de nimic din profitul afacerilor lui Popoviciu.

Este vorba de contracte încheiate de firma omului de afaceri cu firme precum Bricostore România SA. „În ceea ce priveşte investigarea contractelor încheiate de SC Băneasa Developments  S.A. cu SC Domus Mex S.R.L., SC Bricostore România S.A. Bucureşti, SC Soconac S.R.L., SC Massiv Forest Products S.R.L. Buchin, SC Automotive Trading Services S.R.L. Bucureşti, societăţi care aveau încheiate contracte de închiriere cu SC Băneasa Investments S.A., mecanism creat de inculpaţi şi învinuiţi împreună cu modalitatea de constituire a societăţilor Băneasa Bussines & Tehnology Park SRL, Băneasa Rezidenţial S.R.L., având în vedere că, pentru stabilirea acestor fapte şi a vinovăţiei autorilor s-ar întârzia cercetările în cauză, urmează să se dispună disjungerea”, se arătă în rechizitoriul DNA.

Cristi Ciupercă