8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:03

Cât îi costă pe bucureșteni curățenia de primăvară

spot_img

Oprescu plantare copacCapitala se pregătește de curățenia de primăvară, care va avea loc în lunile martie și aprilie. Primarul general Sorin Oprescu a spus, luni, că întregul proces nu va costa municipalitatea mai mult de 250.000-300.000 euro. „Nu cred că o să se ducă mai mult de 250-300 de mii de euro. Asta înseamnă nimic pentru oraş, înseamnă cu adevărat ceva dacă te apuci să pui numai zambile“, a spus Sorin Oprescu, după întrunirea comandamentului pentru curăţenia de primăvară.

Primarul general a afirmat că încearcă să colaboreze din nou cu organizațiile neguvernamentale și că Primăria Capitalei poate oferi materiale necesare asociaţiilor de proprietari, dacă acestea solicită ajutorul pentru toaletarea spațiilor verzi din jurul blocurilor. „Mai mult decât serviciile publice, mă îndrept primăvara asta spre o colaborare pe care am mai avut-o, nu foarte susţinută, cu ONG-urile, prin care vreau să pun la dispoziţia asociaţiilor de bloc materiale de curăţenie şi, în principal, pentru verdele din jurul blocurilor. Pentru că nu pot să ajung cu operatorii de curăţenie în toate locurile, în toate cotloanele, să pot să pun pomi sau să pot să pun iarbă”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul general a precizat că se va întâlni cu „drumarii” pentru a le cere „să-şi pornească staţiile de asfalt” și să repare gropile apărute, în perioada de iarnă, pe străzile aflate în patromoniul Administraţiei Străzilor.