17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 13:13
No menu items!

Cât de sănătos este iaurtul?

spot_img

Cât de sănătos este iartul?

 Consumul de iaurt:

–  previne/tratează osteoporoza, fiind o sursă bogată de fosfor, calciu și vitamina D.

–  previne cancerul de colon deoarece în iaurt se răgăsesc culturi de bacterii ce au un efect benefic pentru colon, ajutându-l să funcționeze mult mai bine. Totodată, calciul conținut de iaurt controlează producerea excesivă de celule (ce poate forma cancer pe colon) și acizii din organism.

ajută la o digestie mai ușoara datorită conținutului de bacterii digestive ce ajută la  eliminarea microorganismelor toxice din sistemul digestiv. Consumul de iaurt îmbunătățeste digestia, fiind extrem de benefic pentru persoanele care suferă de indigestie, constipație sau infecții intestinale. Totodată,când ne doare stomacul, ar trebui să consumăm un iaurt natural, deoarece acesta acționează ca un fel de pansament gastric.

–  îmbunătățește imunitatea organismului accelerând producerea de celule albe (leucocite), ce luptă împotriva infecțiilor.

–   ajută la remedierea unor neplăceri precum: intoleranța la lactoză, constipația, inflamațiile sau infecția cu Helicobacter pylori, responsabilă de apariția ulcerului.

accelerează vindecarea candidozelor (contractate de multe ori în urma unui tratament intensiv cu antibiotice), precum și alte tipuri de infecții.

ne ajută sa ne menținem în formă. Senzația de saturație va veni mult mai repede, dacă alegem să consumăm de două ori pe zi câte un pahar mic de iaurt (înainte de masa sau între mese). Aportul de calorii este nesemnificativ, în schimb avantajele sunt considerabile.

C.I.