9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:06
No menu items!

Cât de periculoase sunt suprafețele urbane pentru contaminarea cu Sars-CoV-2 (Studiu)

spot_img

Testarea bacomatelor, mânerelor ușilor magazinelor și altor suprafețe atinse frecvent într-un oraș din SUA a relevat că 8% din probe au fost pozitive pentru materialul genetic SARS-CoV-2, dar acel material a fost prezent în cantități mici, relatează Nature.

Amy Pickering de la Universitatea Tufts din Medford, Massachusetts și colegii săi au testat în mod repetat 33 de suprafețe în locuri publice din Somerville, Massachusetts. Mânerele unui coș de gunoi și ale unui magazin de băuturi alcoolice erau cele mai frecvent pline de ARN de coronavirus. Toate eșantioanele au prezentat doar contaminare „la nivel scăzut”, iar riscul de infecție prin atingerea uneia dintre suprafețele contaminate este scăzut, spun cercetătorii.

Echipa a constatat că procentul de eșantioane pozitive într-un district poștal a atins punctul culminant cu aproximativ 7 zile înainte de o creștere a numărului de cazuri COVID-19 în același district. Eșantionarea suprafețelor puternic atinse ar putea oferi un avertisment cu privire la un val de infecții, scriu autorii.

Sursa: Nature.com