18.8 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 9:34
No menu items!

Cât dai să fii stewardesă?

spot_img

Concursul pentru posturile de stewardese în cadrul TAROM, anulat din cauza unor suspiciuni de șpagă

Tarom_stewardesa

Un post de stewardesă a ajuns să rivalizeze cu o funcție de director în Ministerul Transporturilor. Mai mulți candidați pentru un post de steward se plâng că li se cere să „cotizeze” cu 10.000-15.000 de euro pentru a ajunge la bordul aeronavelor TAROM. Venitul unui steward din cadrul companiei publice aeriene poate ajunge la peste 1.000 de euro.

Mai multe persoane care nu au reușit să achite „cotizația” pentru ocuparea unui post de însoțitor de bord în cadrul companiei TAROM au depus mai multe plângeri la Ministerul Transporturilor și la Guvern, acuzând organizatorii concursului că „nu s-a procedat transparent pe parcursul desfășurării probei scrise și a interviului”.

tarom CA

Sursa Zilei a intrat în posesia unui document privind hotărârile Consiliului de Administrație din 22 decembrie, unde se precizează la punctul 2 că deficiențele organizatorice ale etapei a treia a concursului pentru ocuparea a 26 de posturi de însoțitori de bord (…) au ridicat suspiciuni de natură să se concretizeze în temei pentru invocarea unor vicii de procedură”.

Pentru înlăturarea deficiențelor și o corectă gestionare a întregului proces de recrutare însoțitori de bord, precum și asigurarea unei transparențe totale a condițiilor de echidistanță față de toți candidații se impun următoarele în sarcina comisiei de concurs: invalidarea etapei constând în proba scrisă de specialitate, a etapei ulterioare (interviul); reprogramarea etapei constând în proba scrisă de specialitate; pregătirea unui set de întrebări public pe site-ul companiei pentru informarea și accesul tuturor candidaților organizarea probei scrise într-o singură sală și publicarea rezultatelor pe website-ul companiei

Consiliul de Administrație al TAROM
Hotărârea din 22 decembrie 2014

CA tarom 2

Surse avizate au declarat pentru Sursa Zilei că oficiali guvernamentali și din cadrul Ministerului Transporturilor au cerut conducerii TAROM anularea etapelor de concurs pentru ocuparea a 26 de posturi de însoțitori de zbor. La începutul lunii decembrie, Elena Marinescu, șeful Biroului Dezvoltarea Carierei din cadrul TAROM și adjuncta directorului de la Resurse Umane, Claudia Crăița, a fost desemnată de conducerea operatorului aerian să se ocupe de organizarea concursului pentru angajarea a 26 de însoțitori de bord. Oficiali guvernamentali și reprezentanții Ministerului Transporturilor au intervenit înainte de finalizarea concursului”, ne-au precizat sursele citate.

Veniturile unui însoțitor de bord anung la aproximativ 4.500 de lei. Organizatorul concursului, Elena Marinescu a fost cercetată disciplinar, în 2011, după părăsirea programului de lucru cu un dosar ce cuprindea documente privind un anumit concurs pentru ocuparea a două posturi de agent ticketing în cadrul Agenției TAROM Iași. La sfârșitul anului 2011, Elena Marinescu a fost sancționată cu reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 5%.