26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:16
No menu items!

Tarifele pentru intervențiile în cazul animalelor agresive, publicate în Monitorul Oficial. Cât costă împușcarea urșilor

spot_img

Alungarea unui urs dintr-o localitate costă 400 de lei, tranchilizarea 750 de lei, împușcarea 500 de lei, iar prepararea blănii și a craniului ajunge la 2.000 de lei. Acestea sunt câteva dintre sumele care vor fi decontate primăriilor, care au încheiat contracte cu gestionarul faunei cinegetice și medicii veterinari în cazul intervenției.

Tarifele pentru intervenția imediată în cazul urșilor în localități au fost stabilite săptămâna trecută, conform ordinului Ministrului Mediului, Tanczos Barna, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Cel mai bine este plătită prepararea blănii și a craniului, cu 2.000 lei pe exemplar, dar și tranchilizarea, cu 750 de lei, chiar dacă este vorba despre relocarea sau eliminarea animalului. Pentru împuşcare, se decontează 500 de lei, iar pentru eutanasiere 550 de lei.

Tarifele prevăzute vor fi decontate lunar de Ministerul Mediului către unitățile administrativ-teritoriale/consiliile județene, care au încheiat contracte de prestări servicii de permanență/intervenție imediată cu gestionarul faunei cinegetice, respectiv contracte de prestări servicii cu medicul veterinar de liberă practică, după caz, pentru acțiunile de alungare prin diverse mijloace, tranchilizare și relocare și extragere prin eutanasiere sau împușcare a exemplarelor de urs care acționează în intravilanul localităților.

                                                                                                                  Adina Silav