9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 21:29

Cât costă un iPhone în Rusia

spot_img

Apple a crescut preţurile iPhone-urilor vândute în Rusia cu 35%, din cauza deprecierii rublei

iphone 6

Apple a crescut preţurile iPhone-urilor vândute în Rusia cu 35%, din cauza deprecierii rublei. Asta după ce, săptămâna trecută a suspendat temporar vânzările online, pentru a revizui preţurile.

Astfel, potrivit Bloomberg care citează un comunicat al Apple, un iPhone 6 cu memorie de 16 GB costă, începând de luni, 53.000 de ruble (956 de dolari), în condiţiile în care, anterior, produsul costa 39.990 de ruble.

De asemenea, preţul aplicaţiilor de bază disponibile în AppStore a crescut de la 33 de ruble anterior la 62 de ruble, potrivit agenţiei Tass.

Miercuri, Apple a anunţat că a suspendat vânzările online în Rusia, din cauza fluctuaţiilor “extreme” ale rublei. În deschiderea şedinţei de luni, dolarul era cotat la 56,28 ruble pe unitate, prin comparţie cu 58,55 ruble pe unitate la închiderea şedinţei de vineri.

Moneda rusă s-a depreciat cu aproximativ 30% faţă de dolar de la începutul lunii octombrie, pe fondul scăderii preţului petrolului şi al sancţiunilor impuse Moscovei de către Uniunea Europeană şi Statele Unite.