4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:27
No menu items!

Cât costă întreținerea Arenei Naționale

spot_img

Compania lui Tiberiu Urdăreanu, UTI Grup, va administra stadionul pentru următorii patru ani

Oprescu_Arena Nationala 2

Primăria Capitalei plătește 10 milioane de euro pentru întreținerea stadionului Arena Națională. Contractul a fost încheiat în 30 iunie.

Administrarea și întreținerea Arenei Naționale va intra în sarcina companiei lui Tiberiu Urdăreanu, UTI Grup. Societatea, singura care a participat la licitația organizată de municipalitate, va asigura servicii de reparare și întreținere, sisteme de iluminat, întreținerea terenului, servicii de gestionare a energiei electrice.

Contractul, semnat pe 30 iunie 2014, are o valoare de 42.397.326, inclusiv TVA (aproape 10 milioane de euro) și se va derula în următorii patru ani.

Arena Națională are o capacitate de 55.000 de locuri şi o suprafaţă de 108.000 metri pătraţi.

În cadrul contractului, UTI va asigura serviciile de exploatare pentru sistemele, instalaţiile şi echipamentele care asigură funcţionarea complexului sportiv atât în mod curent, cât şi în timpul evenimentelor, serviciile de întreţinere curentă, mentenanţă preventivă, dar şi serviciile tehnice administrative, conexe exploatării arenei: gestiunea utilităţilor şi inventarierea tehnică a sistemelor

UTI Grup
comunicat de presă

Contractul prevede achiziţia, montarea şi întreţinerea unor instalaţii pentru creşterea calităţii gazonului şi menţinerea în parametri optimi a suprafeţei de joc: instalaţie de aerare, fertilizare şi drenare a gazonului şi instalaţie de însoleiere artificială (prin iluminare artificială cu radiaţii UV pentru stimularea fotosintezei). UTI a realizat montajul instalaţiilor şi sistemelor tehnice din cadrul complexului sportiv, în calitate de antreprenor tehnic, în perioada 2009- 2011 şi a asigurat de la lansare până în prezent asistenţa tehnică permanentă.

Andrei Tudor